Disney+ Documentaire

Dat Ene Woord - Feyenoord

Dat Ene Woord - Feyenoord is een 9-delige documentaireserie waarin Feyenoord tijdens het seizoen 2020/2021 van binnenuit gevolgd wordt: in de kleedkamer, de directiekamers en met de supporters. De serie is vanaf 1 september te zien bij streamingsdienst Disney+.

Beeld uit de serie: soms waren supporters wel welkom tijdens 'het corona seizoen'.

Voor de documentaireserie Dat Ene Woord - Feyenoord was ik een van de drie regisseurs. Mijn collega-regisseurs focusten zich met name op de mensen binnen de club, waaronder de spelers en trainer Dick Advocaat. Ik richtte me op de supporters. Bij het filmen van het bestuur waren we allemaal betrokken. De serie werd geproduceerd door het Nederlandse productiebedrijf Lusus Media.

Dick Advocaat tijdens een training in de stromende regen.

De documentaireserie (9 afleveringen van elk 50 minuten) laat zien wat er tijdens 'het corona seizoen' achter de schermen van de Rotterdamse volksclub gebeurt. De prestaties op het veld vallen in het laatste seizoen van trainer Dick Advocaat tegen. De club en het bestuur worstelen met de impact en financiële gevolgen van de coronacrisis. En de supporters die we in beeld brengen, zitten een groot deel van het seizoen nagelbijtend voor de televisie in plaats van in de Kuip.

Bij het filmen van de supporters staat, net als in de gehele serie, de liefde voor Feyenoord centraal. Taxichauffeur Marco wil de televisie het liefst uitzetten als Feyenoord slecht speelt, maar hij blijft kijken. Schipper Hans krijgt altijd een brok in zijn keel als hij langs de Kuip vaart. Glazenwasser Roy geniet tijdens het wassen van de ramen van Rotterdams hoogste gebouwen van het uitzicht op hetzelfde stadion. En als Jarnella zich depressief voelt, wordt ze vrolijker als ze nog maar eens de 6-2 overwinning op Ajax terugkijkt.

Vanaf 1 september komt er iedere week een nieuwe aflevering online op Disney+. Hieronder is de trailer van de serie te zien.