Mensen op straat aanstaren en me hardop verwonderen. Als het sociaal geaccepteerd was, zou ik het dagelijks met plezier doen. Wat laten mensen van zichzelf aan de buitenwereld zien? Wat zie je op het eerste gezicht? En wat dus niet? Wat is het verhaal?

Verhalen vertellen; dat is wat ik doe en onderdeel van wie ik ben. Jarenlang schreef ik voor onder meer de Volkskrant en Het Parool longreads over onderwerpen waarbij altijd de mensen achter de cijfers centraal staan. In diezelfde tijd merkte ik dat ik ook kennis wilde delen. Nog steeds geef ik met plezier en overtuiging les aan de Erasmus Universiteit.

Het vertellen van verhalen doe ik nu ook met documentaires. Omdat ik met beelden soms meer kan vertellen dan met woorden. Omdat ik met filmische beelden mensen wil raken. Omdat beelden ook laten zien hoe iemand iets zegt. En wat iemand niet zegt.

De films die ik als documentaireregisseur maak, gaan over sociale en culturele onderwerpen - met bijzondere aandacht voor sport. Wat gebeurt er achter de schermen? Wat is het verhaal achter het verhaal? Als je dat als kijker weet, ga je anders naar de werkelijkheid kijken. Want die is altijd heftiger, lichtvoetiger, somberder en vrolijker.

Opdrachtgevers