AT5 Videoportret

Verstilling In De Stad

Verstilling In De Stad is een tiendelige serie videoportretten van Amsterdammers die de drukte ontvluchten. Op een voor hen bijzondere plek vinden ze een moment van reflectie, een moment waarop ze even tot zichzelf komen.

Beeld uit de serie: Marcella Perdok in De Hortus.

Verstilling In De Stad maakte ik samen met Marc Driessen (documentair filmmaker en filmmuziek producent). We zijn allebei verknocht aan de energie van Amsterdam. Tegelijkertijd willen we soms ontsnappen, een moment van verstilling vangen voordat we weer opgaan in de hectiek. In Verstilling In De Stad portretteren we Amsterdammers die soms ook even de drukte moeten ontvluchten. De intieme en sociaal-maatschappelijke verhalen die zij vertellen zijn verbonden aan verrassende Amsterdamse locaties.

Beeld uit de serie: An Donkerlo in de Nicolaaskerk.

In Verstilling In De Stad combineren we filmische beelden, zelfgeproduceerde muziek / geluidscollages en de voice-over van de geportretteerde Amsterdammers. De serie is een multimediale ode aan Amsterdam en haar inwoners. Verstilling In De Stad is gemaakt met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en werd van september tot en met december 2019 door AT5 uitgezonden.

Hieronder staat een van de tien afleveringen.

Bekijk alle afleveringen op AT5

Met dank aan Amsterdams Fonds voor de Kunst